czwartek, 22 września 2016

Leczo z cukinią i warzywami

Następnie dodać pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę oraz pieczarki pokrojone w plastry. Przesmażyć kilka minut, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory. Podlać wodą,posolić, doprawić papryką w. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Ze świeżymi pomidorami i bazylią.


Leczo z kurczakiem, cukinią i kukurydzą. Dla wszystkich, którzy uwielbiają leczo, choć może niekoniecznie z kiełbasą, polecam lżejszą wersję z kurczakiem. Pyszne leczo z mielonym mięsem.


Miąższ pomidorów lub pomidory z puszki dodać do naczynia z warzywami i gotować przez minut od czasu do czasu mieszając. Dodać passatę pomidorową i gotować przez minut. Proste, lekkie i niesamowicie smaczne. Mieszanka przypraw jest wymyślona przez moją mamę.


Tego dania Ona nie pozwala mi doprawiać, sama bierze torebeczki i. Oryginalne Węgierskie leczo nie zawiera cukinii, czy dodawanego często w polskich kuchniach kabaczka. Ja natomiast leczo zawsze przyrządzam z cukinią – tak lubię i dlatego mój przepis zawiera cukinię. Aromatyczne leczo wypełnione po brzegi warzywami to pyszne jednogarnkowe danie.


Kliknij, aby zobaczyć przepis. Idealne dla całej rodziny! Możemy do niej wrzucić co tylko chcemy lub co tylko znajdziemy w lodówce ;) Ważne, żeby znalazły się w nim warzywa, pomidory lub passata i jakieś mięso. Wyniki wyszukiwania dla leczo z kiełbasą i warzywami pokaż przepisy tylko ze zdjęciami. Na targu możemy wybierać pomiędzy małymi i dużymi cukiniami, a także ich odmianami i kolorami.


Do leczo nadaje się każda cukinia. Byleby nie miała zbyt przerośniętych w środku gniazd nasiennych. Tradycyjne leczo z cukinią nie jest daniem niskokalorycznym, ponieważ zawiera w swoim składzie kiełbasę i (lub) boczek. Uwielbiam, ale z samymi warzywami- cukinią, papryką, pieczarkami.


Ja nie lubię dodawać całych pomidorów i czekać, aż się rozpadną więc używam sos gruziński. Dodaje pikantnego smaczku i idealnie pasuje do leczo. Do podsmażenia cebuli użyłam oliwy z oliwek a zamiast słoniny chudą wędzoną kiełbasę. Ponieważ w moim domu leczo jada się jako główne danie z dodatkiem pieczywa, ekstra składnikiem jest cukinia, która je świetnie uzupełnia, a dla zaostrzenia smaku mała papryczka chilli. Dzisiaj gotujemy leczo, żelazną pozycję letniego menu w wielu domach.


Leczo z cukinią i warzywami

I pewnie w wielu domach gotuje się je inaczej:) Ja też nie gotuję tego dania według jed. Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok.


Obieramy kabaczka, usuwamy pestki, a miąższ kroimy w kostkę i wsypujemy do garnka z warzywami. Solimy, pieprzymy, dodajemy bazylię i oregano. Gdy kabaczek stanie się miękki, dodajemy pokrojone w kostkę. Ciasta z kremem Ciasta z lodami Ciasta z makiem Ciasta z owocami Ciasta z warzywami Ciasteczka Dla dzieci Gofry Kruche ciasta Muffinki. Tak przygotowane leczo możesz podawać z pieczywem lub np.


Leczo z cukinią i warzywami

Kuchnia Polska WARZYWA CUKINIA PAPRYKA cebula Kuchnia węgierska JEDNOGARNKOWE obiad. Takie klasyczne, bez mięsa i dodatków. Więcej niż 1przepisów. Tworzymy ją z pasją dla tych, którzy tak jak my, kochają gotować i piec. Znajdziesz tu moc inspiracji na każdą okazję, stworzysz własną książkę kulinarną, a także poznasz sporo kulinarnych porad i trików.


Moja wersja leczo jest oczywiście z kaszą jaglaną, bo jakżeby inaczej? Możecie zrobić leczo w wersji bezmięsnej, pomijając dodane przeze mnie frankfurterki, które znajdują się na liście składników. U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą.


Przedstawiamy kilka przepisów na leczo. Gdy kiełbasa się zarumieni, dodać ją do garnka z warzywami. Przepis na leczo z cukinii. Z tymi warzywami w kuchni nie trzeba się.


W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty