Leczo z pieczarkami i kiełbasą to właśnie taki posiłek. Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu. Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury.
Coś ciepłego, sytego, domowego. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Dzisiaj zabieram się za to leczo.
Mam wszystkie tu wymienione produkty warzywne z własnego ogródka. Muszę je wykorzystać aby się nie zmarnowały. Dobry pomysł z takim przetwarzaniem.
Zamierzam leczo przechować w słoikach, po uprzedniej pasteryzacji, na okres jesienno-zimowy. Kiełbaskę dodam po otwarciu słoika- podsmażoną. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne! U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.
Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym. Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki czerwonej, zielonej i zółtej. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Do przygotowania leczo z kiełbasą używam wszystkich sezonowych warzyw. Są w nich papryki, najczęściej czerwone, ale mogą być również w innych kolorach lub cały miks kolorów.
Leczo jest na Węgrzech tym czym w Polsce bigos. Leczo z cukinią i kiełbasą to tradycyjna węgierska kuchnia. Leczo z kiełbasą jadałam jako dziecko bardzo często, ot tak, domowe, naturalne i proste.
Przepis: cukinia, papryka, kiełbasa, cebula i pomidory. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.
Poniższy przepis na leczo z kiełbasą, papryką, fasolą i wieloma innymi pysznymi składnikami pochodzi o Przemysława Świerczyńskiego, który zawodowo zajmuje się gotowaniem w swojej łódzkiej restauracji zdrowyobiad. Jego leczo tak mi zasmakowało, że poprosiłem o przepis. U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą.
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Doprawiamy solą, pieprzem i papryka. Na koniec posypujemy zieloną pietruszka. Składniki Parówki 1kg Czerwona papryka papryki Cebula cebula Pieczarki 5kg Koncentrat pomidorowy 50ml Cukier Olej roślinny Ogórki konserwowe kilka sztuk Papryka słoda do smaku Papryka ostra do s Zobacz więcej.
To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw. Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie. Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem. To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania. Najlepsze leczo robi mój Maż.
Chodziłam, męczyłam, bo wielką na leczo ochotę miałam, no i się doczekałam. Uwielbiam leczo, a szczególnie leczo z kiełbasą. Leczo to danie kuchni węgierskiej, bardzo sycące. Ważnym składnikiem, poza papryką czy pomidorami, jest smalec.
Dla Węgrów jest mniej więcej tym, czym dla nas bigos. W Polsce przywykło się stosować składniki nie występujące w klasycznej wersji leczo, ale dodatek cukinii czy pieczarek jest moim zdaniem jak najbardziej wskazany. Dania z cukinią w roli głównej. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo.
Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Smaż całość przez kilka minut.
Pieczarki oczyść i pokrój w ćwiartki, cukinię pokrój w półplasterki, dodaj do garnka z papryką. Cukinia Jednogarnkowe Leczo Na słono Obiad Papryka. Kluczowym składnikiem wszystkich przepisów na leczo jest cukinia, jednak gdy sezon na to warzywo już się skończył, a ty marzysz o smakowitej i sprawdzonej potrawce, przygotuj leczo z dodatkiem papryki i kiełbasy.
Kompozycja warzyw, sucha kiełbasa i boczek tworzą naprawdę zgrany zespół. Potrawę tę podaje się tam jako dodatek do dań mięsnych. Podstawowymi składnikami lecza są papryka, pomidory oraz cebula. W Polsce leczo najczęściej stanowi odrębne danie, bowiem często zawiera też kiełbasę czy boczek wędzony.
Potrawa jest dziecinnie prosta w przygotowaniu i do tego tania. To doskonałe danie, pełne warzyw. Potrzebne produkty kupisz w każdym, nawet prowincjonalnym sklepie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.