wtorek, 6 września 2016

Gulasz z sarny przepis

Cebule kroimy w plasterki. Sarnine i boczek kroimy w kostke. Make mieszamy z papryka w proszku. Potrzebujemy patelnie i garnek z grubym dnem.


Gulasz z sarny przepis

Na patelni rozgrzewamy tluszcz i smazymy sarnine oraz boczek obtoczone w mieszance maki i papryki ,na zlotawy kolor. Nalezy robic to partami. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Zrobiłam gulasz z sarny z kluskami na świąteczny obiad. Wspaniały smak, kluski śląskie genialnie pasują do tego.


Ja zamieniłam tylko pieczarki na podgrzybki, bo miałam mrożone. Naprawdę polecam spróbować. Szarlotka z sypkich składników. Dodane przez Joasiaw: Tylko o kuchni. Też robię taka szarlotkę z spkich składników tylko zamiast kaszy mannej daje bułkę tartą i masło zamiast margaryny.


Schab myjemy, kroimy w dwu centymetrowe paski oprószamy solą, solą ziołową, pieprzem dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie cebulę kroimy w piórka dodajemy do mięsa i podsmażamy na łyżkach oleju. Czy macie może przepis na gulasz jaki był ostatnio przyrządzany podczas Kuchennych rewolucji Magdy Gessler w Rzeszowie?


Wlej olej, grzyby razem z resztką niewchłoniętej wody. Obierz cebulę i pokrój na piórka. Umyj, obierz marchewkę i pokrój w plasterki. Jeśli wody z grzybów było bardzo mało dodaj jeszcze pół szklanki i duś gulasz pod przykryciem 2-godziny co jakiś czas. Tata zadał to pytanie mi, a ja oczywiście z zadowoleniem powiedziałam, że czekam na zdobycze.


I oto za niedługi czas do domu naszego zawitał koziołek (znaczy sarna). Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na magda gessler przepisy gulasz z sarny. Dusimy na wolnym ogniu przez około godziny – tak żeby mięso z sarny było całkiem miękkie.


Od czasu do czasu mieszamy, bo gulasz ma tendencję do przywierania do dna. Po godzinie duszenia można dodać garść suszonej żurawiny. Na koniec zabielamy śmietaną i gulasz z sarny gotowy do jedzenia. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Polecane przepisy Doradcy Smaku.


Kauflandzie mięso z dzika, sarny itp. Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami! Wspaniale wydobywa smak dziczyzny i zmiękcza mięso. Najlepszym mięsem na gulasz jest sarni udziec.


Zapraszam wszystkich do przygotowania sarny w taki sposób, ponieważ naprawdę warto! Następnie wrzucamy mięso z sarny, dokładnie mieszamy i smażymy aż mięso straci swój surowy wygląd. Gulasz doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Dodajemy liście laurowe, dokładnie mieszamy. Przepisy z: mieso z sarny (7) Bogracz z dzika (jelenia, sarny) 22.


Do jego ugotowania wykorzysta. Befsztyk tatarski z sarniego combra (-) łatwe. Każdego dnia podsuniemy Ci. Gulasz z sarny doskonale smakuje z grzybami, np. Kombinacja mięsa, kwaśnej śmietany, kiszonej kapusty i papryki typowa jest dla Monarchii Austro-Węgierskiej i wymaga zdrowej wątroby, co - jak się zdaje - niegdyś było normą, dzisiaj zaś stanowi problem cywilizacyjny.


Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. W sam raz na uroczysty lub świąteczny obiad. Możemy wzbogacić o ten przepis potrawy świąteczne. Schab myję, kroję w dwu centymetrowe paski oprószam solą, solą ziołową, pieprzem dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek i odstawiam na kilka godzin do lodówki.


Gulasz niezwykle aromatyczny, mięso mieciutke, rozpływajace się w ustach, polecam. Mieso z sarny dokladnie myjemy, wycinamy błony, kroimy w kostkę, wrzucamy do miski. Zalewamy winem, odstawiamy do lodówki na cała noc. Na drugi dzień odlewamy marynatę do rądelka, mięso podsmażamy na głębokiej patelni. Dostałam mięsko z sarny, bardzo się ucieszyłam bo lubię dziczyznę.


Przygotowanie jest proste i nie wymaga dużych umiejętności. Mięso oczyścić z błon, pokroić na małe kawałki. Wrzucić mięso do głębokiej miski i zalać maślanką, wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki na dwa dni.


Gulasz z sarny przepis

Kilka razy zamieszać wciągu tych dni. W tej potrawie doskonale sprawdza się odrobina czerwonego wina.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty