Leczo z cukinią i kiełbasą to tradycyjna węgierska kuchnia. Leczo jest na Węgrzech tym czym w Polsce bigos. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. D A mój przepis na leczo.
Coś ciepłego, sytego, domowego. Serwuj i jedz je z chlebem – będzie idealny, by wytrzeć resztki leczo z talerza. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.
Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Mięsno-warzywne danie doskonale komponuje się też z makaronem. W takiej wersji możesz podać je na obiad lub ciepłą kolację.
Posyp całość startym serem żółtym lub mozzarellą. Przyrządź leczo nawiązujące do kuchni prowansalskiej. Pomoże Ci w tym podany tu przepis. To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw.
Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie. Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem. To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania. Warzywa puszczą sok, ale jeśli leczo było by za i gęste możemy dolać jeszcze wody.
Osobiście lubię gdy w leczo jest sos, w którym można maczać pieczywo. Doprawiamy papryką słodką i wędzoną, solą, pieprzem. Dla Węgrów jest mniej więcej tym, czym dla nas bigos. Leczo to jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych. W Polsce przywykło się stosować składniki nie występujące w klasycznej wersji leczo, ale dodatek cukinii czy pieczarek jest moim zdaniem jak najbardziej wskazany.
Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Przepis na leczo z cukinii. Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką.
Leczo z kiełbasą podaję z chlebem posmarowanym masłem. Zapraszam dzisiaj na mój ulubiony przepis na leczo. Aromatyczne, smaczne, dokładnie takie, o jakie będą was prosić wszyscy członkowie rodziny.
Muszę przyznać, że to leczo lubimy wyjątkowo. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo.
Składniki: 5g ulubionej kiełbasy duże czerwone papryki cukinie duża cebula ząbki czosnku 5ml passaty pomidorowej 1ml wody liść laurowy łyżka oregano lub tymianku łyżeczka mielonej słodkiej papryki sól pieprz olej rzepakowy. WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). Po minutach całość zalewamy pomidorami z puszki i jeśli jest potrzeba dodajemy resztę wody, przyprawiamy do smaku.
Dusimy na małym ogniu min. Leczo z pieczarkami i kiełbasą to właśnie taki posiłek. Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu.
Leczo szykuję od początku do końca w jednym, większym garnku. Nie podsmażam warzyw ani mięsa osobno na patelni. Jeśli chcecie zrobić tę potrawę np. Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. Wyniki wyszukiwania dla leczo przepis cukinia kiełbasa pokaż przepisy tylko ze zdjęciami.
DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.