środa, 24 października 2018

Leczo przepis cukinia papryka

Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Dzisiaj zabieram się za to leczo. Mam wszystkie tu wymienione produkty warzywne z własnego ogródka.


Muszę je wykorzystać aby się nie zmarnowały. Dobry pomysł z takim przetwarzaniem. Zamierzam leczo przechować w słoikach, po uprzedniej pasteryzacji, na okres jesienno-zimowy. Kiełbaskę dodam po otwarciu słoika- podsmażoną. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii.


Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Coś ciepłego, sytego, domowego. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Przepis na leczo z cukinii.


Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką. Zapraszam dzisiaj na mój ulubiony przepis na leczo. Aromatyczne, smaczne, dokładnie takie, o jakie będą was prosić wszyscy członkowie rodziny.


Muszę przyznać, że to leczo lubimy wyjątkowo. Prawdziwe leczo koło cukinii nie stało. Mieszkamy jednak w Polsce, więc możemy to trochę nagiąć. ZAWSZE robi bez cukinii.


Składniki: 5g ulubionej kiełbasy duże czerwone. Do cebuli dodaj kiełbasę, paprykę, przyprawy (słodka i ostra papryka) oraz koncentrat. Smaż całość przez kilka minut.


Pieczarki oczyść i pokrój w ćwiartki, cukinię pokrój w półplasterki, dodaj do garnka z papryką. Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Całość zalej passatą, gotuj około minut. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą.


Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo. Nasze leczo z cukinią i bakłażanem przypomina nieco wegetariańskie ratatouille z Prowansji, które zawiera przede wszystkim cukinię i bakłażana. Pyszne leczo z mielonym mięsem. Cukinię umyć, pokroić w grubą kostkę.


Cebulę obrać, pokroić w piórka, poddusić na oleju, dodać pokrojony czosnek, cukinię, szczyptę soli. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Najważniejszymi składnikami leczo są: papryka oraz cebula i papryka w proszku. Aby leczo miało smak umami szykuje się je najczęściej na tłuszczu zwierzęcym, na smalcu lub boczku. Na Węgrzech leczo stanowi dodatek do dania głównego z mięsem, ale i samodzielne danie.


Leczo przepis cukinia papryka

Dodane przez kajanawakacjach w: Tylko o kuchni. Jak się mrozi to robi się ciapowata papryka,a ja gustuję w sprężystej i nie rozgotowanej. To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw. Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie. Leczo można przygotować w. Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem.


To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty