piątek, 26 października 2018

Leczo z cukinii i mięsa

Leczo z cukinii z mielonym mięsem. Pyszne leczo z mielonym mięsem. Zobacz, jak zrobić leczo. Przepisy na leczo są różne.


Leczo z cukinii i mięsa

Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Niektórzy lubią dodać do lecza. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.


Sprawdź tu sprawdzony przepis! Uwielbiam tego typu gulasze warzywne, są zdrowe i bardzo sycące. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok.


W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką. W składzie same warzywa: papryka, cukinia, pomidory, cebula. Wszystko to doprawione aromatycznym kminem rzymskim, chilli, pieprzem. Liczba kalorii właściwie równa zeru.


To w końcu leczo dietetyczne. Bez boczku, kiełbasy, mięsa. W dużym garnku rozgrzej trochę. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Oryginalne Węgierskie leczo nie zawiera cukinii, czy dodawanego często w polskich kuchniach kabaczka.


Ja natomiast leczo zawsze przyrządzam z cukinią – tak lubię i dlatego mój przepis zawiera cukinię. Z podanej ilości składników otrzymasz ponad dwa kilogramy pysznego leczo z cukinii. Nie podsmażam warzyw ani mięsa osobno na patelni. Bardzo często szykuję leczo bez mięsa, ponieważ jest to danie jednogarnkowe i można je długo przechowywać w lodówce. Super pyszne jest też moje leczo z kiełbasą.


A największy klasyczk, to moje pyszne leczo węgierskie. Wegetariańskie leczo warzywne szykuję zazwyczaj na oliwie z oliwek. Prawdziwe leczo koło cukinii nie stało. Mieszkamy jednak w Polsce, więc możemy to trochę nagiąć. ZAWSZE robi bez cukinii.


Składniki: 5g ulubionej kiełbasy duże czerwone. Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni. Niezbyt wegetariańskie, prawda?


Z pewnością każdy miłośnik węgierskiej kuchni oburzy się na jarskie leczo, utyskując nad niewystarczającą tłustością oraz brakiem wędzonego aromatu. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Pomidory należy sparzyć i zdjąć skórę, posiekać na kawałki.


Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Korzystajcie, dopóki można, ze świeżych i pachnących letnich warzywek. Dzisiaj zrobiłam na obiad i kolację leczo z cukinii, takie proste i smaczne. Jeśli chcecie zrobić tę potrawę np.


Coś ciepłego, sytego, domowego. Wszystkie składniki dusimy, aż powstanie zawiesisty sos. Także mniejszą zawartością tłuszczu będzie się cechowało leczo z dodatkiem duszonego mięsa drobiowego.


Leczo z cukinii i mięsa

Do leczo z cukinii przygotowanego na zimę można od razu dodać kawałki mięsa, ale polecamy zrobić przepis-bazę, który będzie można wzbogacać odpowiednimi dodatkami już po otwarciu. To pozwala na większą różnorodność i przygotowanie takiej potrawy, na jaką w danym momencie mamy ochotę. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu.


Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty