Gęsta, aromatyczna i wyjątkowo sycąca – taka jest zupa serowa! A dociekliwi znajdą też przepis na zupę z serków topionych! Do jej przygotowania można wykorzystać ulubione sery, zarówno żółte, takie jak cheddar czy gouda, jak i pleśniowe – brie, lazur czy camembert. Nie chcecie przegapić żadnego nowego przepisu? Pomysłów na zupy serowe nie brak na całym świecie, dlatego w naszym zbiorze jest też przepis na zupę.
Wybieraj spośród najlepszych przepisów kulinarnych na zupa-serowa. Najsmaczniejsze przepisy kulinarne na: zupa-serowa. Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Pomijam typowy żółty ser, którego struktura nie za bardzo nadaje się do zup.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Możesz podać ją z groszkiem ptysiowym lub grzankami, przygotowanymi np. Ser zetrzyj na tarce o drobniutkich oczkach.
Sposób przygotowania przepisu: Pyszna zupa serowa. Moja zupa serowa nie składa się wyłącznie z serków topionych. Jest to lekka zupa, kremowa i delikatna. Wolę urozmaicać sobie smak i szykuję zupę serową na kilku rodzajach sera.
Kroki wykonania: 1) Podgrzewamy bulion. Zazwyczaj jada się u nas jedynie zupy oparte na warzywach lub mięsie. Dla Polaków zupa serowa może wydawać się czymś nietypowym. Pomysł na zupę serową na żółtkach przywędrował wprost z Francji. Przypomina ona nieco serowe fondue pochodzące ze Szwajcarii.
Jest gęsta, rozgrzewająca i mocno serowa. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Zupę z serków topionych podaję najczęściej z grzankami czosnkowymi, posypaną posiekaną pietruszką i szczypiorkiem, i do tego samego zachęcam również Was.
Każda kremowa i jednolita w konsystencji zupa zyska dzięki temu zarówno świeżość (zielenina) jak i chrupkość (grzanki), tak jak dzisiejsza zupa z serków topionych. Szybka zupa serowa idealnie sprawdzi się na obia gdy nie mamy czasu na gotowanie, a chcemy na szybko zjeść coś ciepłego. Najpopularniejsze przepisy na zupę serową bazują na serkach topionych, ale można znaleźć też receptury na zupy z dodatkiem serów żółtych typu gouda czy cheddar i pleśniowych takich jak na przykład brie, camembert, gorgonzola, lazur czy roquefort.
W tym czasie kroimy cebule w piórka, marchewkę ścieramy na grubych oczkach a czosnek kroimy a talarki. Jest kremowa, wyrazista w smaku i do tego tak smaczna, że ciężko skończyć na jednej miseczce. Polecam podać ją z domowymi grzankami chlebowymi lub groszkiem ptysiowym. Przed Wami najlepszy przepis na zupę serową.
Zwolennikami zupy serowej są zarówno dorośli, jak i dzieci, ponieważ mało kto nie przepada za kremową konsystencją o aromacie ulubionego sera w towarzystwie grzanek, warzyw lub ulubionego rodzaju mięsa. Kwintesencją serowych przysmaków jest z pewnością zupa krem serowa, przygotowana z serka topionego i gotowana na rosole. Jej kremowa konsystencja doskonale komponuje się z chrupiącymi grzankami czy diablotkami z ciasta francuskiego. Zapraszam Cię na przepis na dobrą i łatwą zupę serową, a dokładniej na serowo-cebulową. Do gorącego wywaru dodać serki topione, aby się rozpuściły.
Zupa serowa - sposób przygotowania: Starty ser wymieszać z mlekiem. Smaczna, delikatna zupa pomidorowo-dyniowa, przygotowana z dodatkiem pieczonej dyni hokkaido i pieczonego czosnku. To idealny przepis dla wszystkich, którzy nie przepadają za czystą, słodką zupą dyniową. Tutaj słodki smak dyni równoważy kwasowość pomidorów.
Podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, oprószyć mąką, dodać do zupy. Ser z mlekiem dodać do gotującego się wolno wywaru z serkami. Boczek podsmażyć na patelni.
Polecane przepisy: zupa serowa przepis gessler Zobacz więcej. Podajemy prosty przepis na zupę serową, którą przygotujesz w niecałe minut. W szklance ciepłej wody rozpuszczamy serki topione, dodajemy mąkę i śmietanę, mieszamy.
Magda Gessler i jej przepis na zupę serową. Pyszna zupa z młodych warzyw z kalarepą w roli głównej z dodatkiem chrupiących grzanek. Wlewamy do wrzącego wywaru i chwilę gotujemy, cały czas mieszając. W jednym z programów telewizyjnych zaprezentowana została zupa serowa Magdy Gessler, która opiera się na tej samej zasadzie, zgodnie z którą w bulionie używa się sera topionego, a następnie stopniowo dodaje zaprawę.
Gorąco zapraszam do przesyłania ich do mnie. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na maśle. Jej doskonały smaki i aromat zaskoczy każdego. Przygotowanie zupy zacząć od zrobienia pulpetów.
Wyrazista zupa serowa jest prosta i szybka w wykonaniu. Do jej przygotowania potrzebujemy ulubionego sera. Najczęściej używany i najlepiej komponujący się z zupą to ser topiony. Potrawa z jego dodatkiem jest delikatna i aksamitna, doskonale smakuje w towarzystwie grzanek.
Chcesz podzielić się swoimi przepisami?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.