środa, 31 października 2018

Leczo przepis cukinia papryka kiełbasa

D A mój przepis na leczo. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Ostatnio modne są wszelkie wersje wege, bez tego czy tamtego, ale ja ze starej szkoły ;D Mamine leczo wymiata.


Serwuj i jedz je z chlebem – będzie idealny, by wytrzeć resztki leczo z talerza. Leczo klasyczne, na mięsku. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw. Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie.


Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem. To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia.


Przepis na leczo z cukinii. Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką.


Warzywa puszczą sok, ale jeśli leczo było by za i gęste możemy dolać jeszcze wody. Osobiście lubię gdy w leczo jest sos, w którym można maczać pieczywo. Doprawiamy papryką słodką i wędzoną, solą, pieprzem.


Pieczarki podsmazyc na pozostałym oleju. Kostkę kogutek rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody i wlać do garnka. Całość dusić jeszcze ok minut. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.


Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Mięsno-warzywne danie doskonale komponuje się też z makaronem. W takiej wersji możesz podać je na obiad lub ciepłą kolację.


Leczo przepis cukinia papryka kiełbasa

Posyp całość startym serem żółtym lub mozzarellą. Przyrządź leczo nawiązujące do kuchni prowansalskiej. Pomoże Ci w tym podany tu przepis. Takie klasyczne, bez mięsa i dodatków. Składniki: 5g ulubionej kiełbasy duże czerwone papryki cukinie duża cebula ząbki czosnku 5ml passaty pomidorowej 1ml wody liść laurowy łyżka oregano lub tymianku łyżeczka mielonej słodkiej papryki sól pieprz olej rzepakowy.


Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym. Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki czerwonej, zielonej i zółtej. Dla Węgrów jest mniej więcej tym, czym dla nas bigos.


W Polsce przywykło się stosować składniki nie występujące w klasycznej wersji leczo, ale dodatek cukinii czy pieczarek jest moim zdaniem jak najbardziej wskazany. Po minutach całość zalewamy pomidorami z puszki i jeśli jest potrzeba dodajemy resztę wody, przyprawiamy do smaku. Dusimy na małym ogniu min. Najważniejszymi składnikami leczo są: papryka oraz cebula i papryka w proszku.


Aby leczo miało smak umami szykuje się je najczęściej na tłuszczu zwierzęcym, na smalcu lub boczku. Na Węgrzech leczo stanowi dodatek do dania głównego z mięsem, ale i samodzielne danie. WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo.


Zapraszam dzisiaj na mój ulubiony przepis na leczo. Aromatyczne, smaczne, dokładnie takie, o jakie będą was prosić wszyscy członkowie rodziny. Muszę przyznać, że to leczo lubimy wyjątkowo. Pół twarde ziemniaki z cebulą przełożyć do rondla, dodać pokrojoną, oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę, gotować 4-minut. Następnie wsypać pokrojoną w kostkę cukinię, lekko podsmażoną na pozostałym oleju pokrojoną w kostkę kiełbasę, dusić do miękkości.


Gdy kiełbasa się zarumieni, dodać ją do garnka z warzywami. Wyniki wyszukiwania dla leczo przepis cukinia kiełbasa pokaż przepisy tylko ze zdjęciami. Podając swoje dane wyrażam zgodę na utworzenie spersonalizowanego profilu użytkownika, aby Lidl mógł kierować lepiej dostosowane do moich zainteresowań niektóre reklamy w formie newslettera oraz ulepszać strony internetowe. Zgoda może być wycofana w dowolnym momencie, np.


Tradycyjna kuchnia węgierska.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty