Na patelnię wlewamy łyżki oleju, wkładamy mięso i smażymy ok. Następnie wkładamy cebulę i razem z mięsem smażymy ok. Dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i smażymy kolejne min. Do uduszonej papryki i pomidorów wkładamy usmażone pieczarki oraz cebulę, mięso i kiełbasę.
Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą. Leczo jest bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować. Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w kostkę.
W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Dodane przez Tosca w: Tylko o kuchni. Leczo to jedno z moich najukochańszych dań. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą.
Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu. Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury. Leczo zawsze smakuje, gdy wykorzystuje ten przepis na leczo: Mięso myjemy w zimnej wodzie i kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej w garnku i smażymy.
Wszystko dusimy pod przykryciem jakieś minut. Przepis: cukinia, papryka, kiełbasa, cebula i pomidory. Jeśli chcemy wekować leczo z mięsem, to trzeba je pasteryzować dwa razy (a nawet trzy).
Między pasteryzacją należy trzymać słoiki w temperaturze pokojowej, żeby. To popularne danie kuchni węgierskiej przyrządza się najczęściej z dodatkiem boczku i kiełbasy. Tym razem wersja odmieniona, czyli leczo z mięsem mielonym. Koniecznie spróbuj – może to właśnie ten przepis stanie się Twoim ulubionym!
Dla miłośników leczo oczywiście! Zawsze warto spróbować ulubionej potrawy na nowy. To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw.
Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie. Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem. To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania. To jedno z naszych ulubionych sierpniowych dań.
Warto zrobić więcej, żeby wystarczyło na dwa, a nawet trzy dni - z każdym dniem leczo smakuje coraz lepiej. Pyszne leczo z mielonym mięsem. Wyszedł wielki garnek pysznego leczo, którym zajadaliśmy się przez dni!
Do przygotowania leczo z kiełbasą używam wszystkich sezonowych warzyw. Są w nich papryki, najczęściej czerwone, ale mogą być również w innych kolorach lub cały miks kolorów. Leczo z kiełbasą już nigdy nie zagości na moim stole! Uwielbiamy leczo i sezonie gotujemy je bardzo często. Wtedy warto dodać do niego mięso.
Udostępnij na facebooku Udostępnij na Twiterze Poniżej jedna z kilku wersji lecza jaką robimy w naszym domu – można ją sklasyfikować i umieścić pomiędzy węgierskim leczo, a prowansalskim ratatouille. Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki czerwonej, zielonej i zółtej. Dziś u mnie gęsta potrawa z papryką, cukinią i mięsem mielonym- czyli najpyszniejsze leczo jakie w życiu jadłam! Pasuje zarówno na obiad jak i na kolacje.
Lista przepisów na leczo z cukinią i mięsem z polskich blogów kulinarnych. Jest to szybkie, smaczne i mega barwne danie. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!
Smakuje wyśmienicie a nasza wędlina nadaje mu wspaniały wędzony posmak. Możemy przygotować je z dodatkiem różnorodnych warzyw, czy grzybów. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii.
Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Wlasnie robię leczo z pani przepisu.
Sałatka warstwowa z mięsem mielonym Król Imprezy. Kaszanka w kapuście kiszonej z grilla.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.