wtorek, 9 października 2018

Makowiec z gotowej masy makowej z puszki

Opis przepisu: Autor: WINIARY Oryginalny makowiec z masy makowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych makowców. Wszystkie składniki ciasta łączymy razem z makową masą z puszki, Budyniem o smaku waniliowym bez cukru WINIARY oraz garścią rodzynek, a na koniec z pianą (piana do makowca będzie lepsza, jeśli białka najpierw wstawimy do lodówki, a przed ubijaniem lekko posolimy). Co do gotowej masy makowej – podobne pytanie. Z góry dziękuje i pozdrawiam ! Na jeden taki makowiec jak w przepisie wchodzi cała taka puszka czy może zostaje tej masy?


Można też użyć gotowej masy makowej z puszki. Domowy makowiec nie tylko wspaniale wygląda, ale i smakuje nieziemsko. Długo też zachowuje świeżość, więc można go upiec na kilka dni przed Świętami.


Tę tradycyjną roladę makową zawsze szykuję na cieście drożdżowym. Jednak niższy stopień trudności nie wiąże się z niższym stopniem jakości. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Lista przepisów na seromakowiec z masy makowej z puszki i sera z wiaderka z polskich blogów kulinarnych.


Makowiec z gotowej masy makowej z puszki

Zapraszam na pyszny, wilgotny makowiec z brzoskwiniami i bezą migdałową. Użyłam do niego gotową masę makową, powiem, że jak dla mnie był naprawdę smaczny. Przygotowałam go z gotowej masy makowej. Chociaż musimy przygotować parę warstw to uważam, że jest szybki w przygotowaniu. Ja przygotowałam go z gotowej masy makowej, ale oczywiście jeśli wolicie, możecie zrobić swoją domową.


Bardzo smaczny, aromatyczny i wszystkie smaki dobrze się ze sobą łączą. Tradycyjny makowiec zawijany Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego makowca. Beata Lipov z bloga Lawendowy Dom zdradziła nam przepis swojej mamy. Makowiec smakuje przepysznie, u mnie znikł bardzo szybko. Ponieważ wiem, że chętnie sięgacie po szybkie przepisy i proste ciasta, przygotowałam dwie wersje nadzienia.


Ciasto bez którego wielu z Was nie wyobraża sobie Świąt Bożego Narodzenia - makowiec zawijany, w moim regionie nazywany struclą z makiem. Zobacz, w jaki sposób przygotowuje go. Jedno z gotowej masy makowej z puszki i drugie tradycyjne, przygotowane z maku parzonego. Nie wszyscy jednak mają.


W tym wpisie przedstawię Wam prosty przepis na makowiec zawijany z gotowej masy makowej. Wypróbuj przepis na struclę makową z gotowej masy makowej! Przed świętami Bożego Narodzenia nie zawsze jest czas na to, by wszystkie składniki potrzebne do świątecznych potraw przygotowywać samodzielnie.


Przepis na ciasto japońskie. Luuudzie… co ja się nie naczytałam opinii, że gotowa masa makowa jest taka zła i niedobra. Ciasto japońskie jest po prostu pyszne, bo wilgotne od jabłek, z mnóstwem bakalii oraz z wyraźną migdałową nutą. Za typowymi struclami makowymi nie przepadam.


Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać z masą makową. Dodać kaszę manną i proszek do pieczenia, wymieszać. Do masy makowej dodać żółtka oraz bakalie, wymieszać.


Makowiec z gotowej masy makowej z puszki

Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać łyżką z masą. Tez bym chciala zrobic z gotowej masy z puszki mieszkam na pld.


Chcialabym ulatwic sobie pieczenie,czy ktos juz piekl z gotowej masy? Uwaga: możesz użyć gotowej masy makowej z puszki (bez konserwantów i chemicznych dodatków), ale wtedy należy radykalnie zredukować ilość cukru (lub zupełnie z niego zrezygnować) i zrezygnować z esencji migdałowej (powinna już być w gotowej masie). Dużo zależy od rodzaju użytej masy makowej, im bardziej wodnista, tym makowiec bardziej wilgotny. Wloch i mak tu nie jest popularny tak jak na polnocy kraju,ciezko kupi dobry niebieski mak. Dodaj mąkę, kaszę mannę i proszek do pieczenia, dokładnie zmiksuj.


Makowiec z gotowej masy makowej z puszki

Jabłka zetrzyj na tarce z grubym oczkiem (ja ich nie obierałam ze skórki) i dodaj do masy wraz z miodem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty