wtorek, 23 października 2018

Pyszne leczo z papryki

Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki czerwonej, zielonej i zółtej. Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą. Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować.


Zapraszam na pyszne i słoneczne leczo z papryki, takie, które można jeśc od śniadania do kolacji. Smakuje obłędnie jako danie podstawowe albo baza do dalszego eksperymentowania ze smakami. Mój mąż lubi do leczo z papryki dodać gotowana fasolę, a ja dla odmiany wolę dużo czerwonego chili. Taka mieszanina warzyw to potrawa z południa Francji „ratatuja” a nie leczo z cukini. Zobacz, jak zrobić leczo.


Leczo - danie proste i smaczne. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Niektórzy lubią dodać do lecza. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok.


Takie leczo to fantastyczny i bardzo sezonowy pomysł na obiad. Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np.


Wspaniały i zdecydowane najlepszy przepis na leczo z cukinii. To pyszne leczo z cukinią polecam szykować w sezonie na cukinie. Jak zrobić leczo z pieczarkami? Jest to danie szybkie, proste i zrobisz je od początku do końca w jednym garnku. Prawdziwe leczo opiera się na świeżej papryce, przecierze pomidorowym, papryce w proszku i podsmażanej cebuli.


I w takiej formie jest naprawdę pyszne, ale…postanowiliśmy zmodernizować tradycyjną recepturę i wzbogacić danie o pieczarki. Smak grzybów świetnie komponuje się z aromatem świeżej papryki. Składniki: czerwone papryki, średnie cukinie, mała żółta cukinia, średnie cebule białe, dag dobrej jakości kiełbasy, opakowanie pasaty pomidorowej lub słoiczek soku pomidorowego własnej roboty, liśc laurowy. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia.


Przepis na leczo z cukinii. Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką.


Pyszne leczo z papryki

Durszlak - leczo z papryki z ryżem. Ponieważ miałam w domu dużo czerwonej papryki, to uznałam, że zrobię właśnie takie proste i smaczne leczo z papryki. U nas w domu wegańskie leczo uznane jest za klasyczne i jedyne właściwie.


W smaku delikatne, pyszne oraz kremowe i gęste. Podpowiadamy, jak w prosty sposób przygotować pyszne leczo! Oto sprawdzony przepis na leczo w pół godziny. Z papryki usuwamy pestki.


Pyszne leczo z papryki

Pieczarki oczyść i pokrój w ćwiartki, cukinię pokrój w półplasterki, dodaj do garnka z papryką. Całość zalej passatą, gotuj około minut. Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Podawaj z kromką dobrego chleba.


Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Wypróbuj też przepis na inne sławne danie z cukinii: Co to jest ratatouille? Papryka pochodzi z Ameryki Południowej,.


W tym materiale zgromadziłyśmy tradycyjne i bardziej wyszukane pomysły na przetwory z papryki. Zaczynamy od dżemu z papryki, następnie proponujemy paprykę w oliwie, leczo z papryki, pastę z papryki i sałatkę z papryki do słoików. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Pomidory należy sparzyć i zdjąć skórę, posiekać na kawałki.


Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii.


Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem.


Cukinia stanowi jeden z głównych składników leczo, w którym łączymy ją z papryka. Zakonserwowana cukinia na zimę w postaci leczo pozwoli szybko stworzyć pyszne danie. Wystarczy otworzyć słoik i zawartość zagrzać z dodatkiem kiełbasy. W naszym kraju zyskało bardzo dużą popularność już wiele lat temu i gdy tylko pojawia się w warzywniakach cukinia w dobrej cenie to od razu przygotowuję pyszne leczo z kiełbaską.


Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń. Coś ciepłego, sytego, domowego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty