Posoloną podsmażam na oliwie do czasu aż lekko się zeszkli. Dodaję pokrojone w plasterki pieczarki i smażę. Pod koniec daję również starty lub przepuszczony przez praskę czosnek i suszone papryki.
Pieczarki podsmazyc na pozostałym oleju. Kostkę kogutek rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody i wlać do garnka. Całość dusić jeszcze ok minut. Doprawiamy solą, pieprzem i papryka.
Coś ciepłego, sytego, domowego. Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Podawaj z kromką dobrego chleba. Papryki oczyść i pokrój w kostkę.
Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy i przypraw do smaku Przeprawą Magii, solą i pieprzem. Możesz dodać plasterki podsmażonej kiełbasy. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw.
Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Zapraszam dzisiaj na mój ulubiony przepis na leczo. Aromatyczne, smaczne, dokładnie takie, o jakie będą was prosić wszyscy członkowie rodziny.
Muszę przyznać, że to leczo lubimy wyjątkowo. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję. Polecane przepisy Doradcy Smaku. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.
Zobacz, jak zrobić leczo. Przepisy na leczo są różne. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Niektórzy lubią dodać do lecza. Leczo - danie proste i smaczne.
Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np. Przedstawiam podstawowy przepis na leczo. Możemy dowolnie je urozmaicać, np.
Któż nie zna leczo - potrawy sycącej, pełnej warzyw, którą przygotowuje się w jednym garnku. Moje leczo odbiega nieco od tego tradycyjnego, bo zawiera pieczarki. Umyte pieczarki oraz parówkę kroimy w grubsze plasterki. Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy. To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy.
Cukinię kroimy w średnią kostkę. Justyś Wyświetl mój pełny profil. Najważniejszym składnikiem tej wersji leczo jest kabaczek, czyli nic innego jak popularna cukinia, kuzynka dyni i bakłażana. Najpopularniejsza jest w postaci zielonej, ale są także kabaczki żółte i w. DODAJ PRZEPIS DODAJ PORAD. Od jakiegoś czasu w mojej diecie znajduje się o wiele mniej mięsa.
Stąd też od jakiegoś czasu na moim blogu jest więcej potraw. To wyjątkowo proste i pyszne danie, którego przygotowanie nie zajmuje długo.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.