środa, 31 października 2018

Leczo z kabaczkiem i papryką

Tym razem wykonana przez mojego męża:) Musimy korzystać z niskich cen warzyw i rozkoszować się ich smakiem póki są. Taka mieszanina warzyw to potrawa z południa Francji „ratatuja” a nie leczo z cukini. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.


Kabaczka obierz, przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne. Leczo z kabaczkiem, papryką i pieczarkami. Pomidory sparz i obierz ze skóry. Pieczarki pokrój w plasterki.


Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym. Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki czerwonej, zielonej i zółtej. Doceń przepis: Zgłoś błąd w przepisie Zgłoś błąd w przepisie papryką bakłażanem leczo. Dodane przez kajanawakacjach w: Tylko o kuchni. Jak się mrozi to robi się ciapowata papryka,a ja gustuję w sprężystej i nie rozgotowanej.


Jednym z moich uuibionych letnich obiadów jest leczo – w sierpniu pomidory i papryką są najsm Zobacz więcej. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Awokado. Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą.


Leczo jest bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować. Papryki oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę.


Z pomidorów usuwamy skórkę (zalewamy pomidory wrzątkiem, a po chwili skórka z łatwością zejdzie) oraz zdrewniałą część i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w półtalarki, podobnie robimy z pieczarkami. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Całość zalewamy bulionem.


Ilość bulionu zależy od tego, czy wolicie gęstsze czy rzadsze leczo. Gotujemy wszystko na nie dużym ogniu, dodajemy koncentrat i przyprawy. Leczo będzie gotowe, kiedy warzywa zmiękną i całość się lekko zagęści.


Przepisy z kategorii leczo z kabaczkiem papryka i kiełbasa. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Leczo może, ale nie musi być daniem niskokalorycznym. Wszystko zależy od sposobu przygotowania.


Jeśli zjemy leczo z kiełbasą, musimy się liczyć z tym, że w 1g tego posiłku jest około kcal. Jeżeli natomiast skusimy się na leczo wegetariańskie, powinniśmy wiedzieć, że w jego 1g jest tylko około kcal. W naszym przepisie na leczo z cukinią i bakłażanem dodaliśmy również smaczną kiełbasę śląską (jeśli masz ochotę na chorizo – śmiało!).


Leczo z kabaczkiem i papryką

Idealny smak nadaje daniu zaledwie jedna kostka Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, a także czosnek, bazylia i oregano. Wiem, że dla niektórych z Was leczo nieodłącznie kojarzy się z wędzoną kiełbasą, ale zachęcam do przygotowania poniższego przepisu. Aby dodać lekkiego wędzonego smaku to leczo przyprawiłam. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii.


Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Leczo to jedno z moich najukochańszych dań. Do przygotowania leczo z kiełbasą używam wszystkich sezonowych warzyw.


Są w nich papryki, najczęściej czerwone, ale mogą być również w innych kolorach lub cały miks kolorów. Wakacje, wakacje, i po wakacjach. Zostają tylko wspomnienia. Czas wrócić do pracy, domu, kuchni i do tych garów Wróciłam z głową pełną nowych pomysłów, planów.


Nasze leczo z kiełbasą to niezwykle kolorowa potrawa – użyj do niej aż trzech rodzajów słodkiej papryki. Jeśli lubisz bardziej wyraziste dania – dodaj także dowolny rodzaj papryczki ostrej, chili lub jalapeno. Gotowe danie powinno być wodniste, tak by dało jeść się łyżką do zupy – dodaj więc esencjonalny bulion warzywny i. Latem leczo z różnymi dodatkami często gości na naszym stole, jest zdrowe, lekkie, pełne warzyw, a jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu.


Później przełóż je wraz z cebulą i kiełbasą do papryki z pomidorami. Rozpuść Bulion Warzywny Kogutek WINIARY w połowie szklanki gorącej wody i wlej do garnka. Duś całość przez minut, a na koniec dopraw solą, pieprzem oraz papryką. Podawaj z pajdą świeżego chleba lub z grzankami.


Dla Węgrów jest mniej więcej tym, czym dla nas bigos. W Polsce przywykło się stosować składniki nie występujące w klasycznej wersji leczo, ale dodatek cukinii czy pieczarek jest moim zdaniem jak najbardziej wskazany. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu.


Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty